Foto: Pixabay

Medewerkers Voedselbank opgestapt na onvrede over bestuur

  Zorg

BUSSUM - Zeker zes vrijwilligers van de Voedselbank hebben het werk neergelegd na onvrede over het Voedselbank-bestuur. Het zou gaan om chauffeurs en andere medewerkers.

De medewerkers hebben klachten over hoe de Voedselbank omgaat met voedsel. De Voedselbank heeft onlangs besloten ook voedsel dat de uiterste houdbaarheidsdatum heeft bereikt op te halen van supermarkten en weg te geven aan haar cliënten. De medewerkers hebben daar echter problemen mee.

Meer problemen
Volgens één van de vertrokken chauffeurs gaat het probleem echter verder dan dat. De medewerkers zouden meer onvrede en problemen hebben aangekaart. Ze zouden een brief met zeventien klachten hebben opgesteld, maar zonder resultaat. Eén van de chauffeurs werd door het Voedselbank-bestuur weggestuurd, anderen legden zelf het werk neer. 

De Voedselbank bevestigt dat de medewerkers het werk hebben neergelegd, maar laat weten verder geen commentaar te geven op de kwestie. Wel zegt Voedselbank-bestuurder Paul Konings te hopen dat alle problemen snel worden opgelost. 

Wachten hoe het verder gaat
De spanningen tussen het bestuur en de medewerkers heeft ondertussen ook de gemeenteraad bereikt. Hart voor BNM vraagt zich af of de de Voedselbank nog wel goed kan functioneren. De gemeente Gooise Meren heeft meer dan honderd gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. 

Wethouder Gerben Struik stelt dat het gaat om een probleem dat het Voedselbank-bestuur en de medewerkers zelf moeten oplossen. De gemeente heeft daar volgens hem geen rol in. 


1 reactie
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail