Afbeelding
Foto: Pixabay

Medewerkers Voedselbank opgestapt na onvrede over bestuur

Zorg

BUSSUM - Zeker zes vrijwilligers van de Voedselbank hebben het werk neergelegd na onvrede over het Voedselbank-bestuur. Het zou gaan om chauffeurs en andere medewerkers.

De medewerkers hebben klachten over hoe de Voedselbank omgaat met voedsel. De Voedselbank heeft onlangs besloten ook voedsel dat de uiterste houdbaarheidsdatum heeft bereikt op te halen van supermarkten en weg te geven aan haar cliënten. De medewerkers hebben daar echter problemen mee.

Meer problemen
Volgens één van de vertrokken chauffeurs gaat het probleem echter verder dan dat. De medewerkers zouden meer onvrede en problemen hebben aangekaart. Ze zouden een brief met zeventien klachten hebben opgesteld, maar zonder resultaat. Eén van de chauffeurs werd door het Voedselbank-bestuur weggestuurd, anderen legden zelf het werk neer. 

De Voedselbank bevestigt dat de medewerkers het werk hebben neergelegd, maar laat weten verder geen commentaar te geven op de kwestie. Wel zegt Voedselbank-bestuurder Paul Konings te hopen dat alle problemen snel worden opgelost. 

Wachten hoe het verder gaat
De spanningen tussen het bestuur en de medewerkers heeft ondertussen ook de gemeenteraad bereikt. Hart voor BNM vraagt zich af of de de Voedselbank nog wel goed kan functioneren. De gemeente Gooise Meren heeft meer dan honderd gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. 

Wethouder Gerben Struik stelt dat het gaat om een probleem dat het Voedselbank-bestuur en de medewerkers zelf moeten oplossen. De gemeente heeft daar volgens hem geen rol in. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief