Foto Margot Scheerder

50Plus: "Desnoods betalen we voor openhouden Tergooi Blaricum"

  Zorg

GOOISE MEREN -  De gemeenten in de regio zouden desnoods financieel moeten inspringen om het ziekenhuis in Blaricum open te houden. Dat zegt Arno Haye, fractievoorzitter van 50Plus in de gemeenteraad van Gooise Meren, in een interview op GooiTV.

Volgens het raadslid is een ziekenhuis een dermate belangrijke voorziening, dat die niet verloren mag gaan. En hoewel het een commerciële onderneming is, is een financiële garantstelling of zelfs subsidie vanuit de regionale gemeentekassen voor hem bespreekbaar.  Als dekking denkt Haye in eerste instantie aan bezuinigingen op het wegenplan.

Naar Hilversum
Tergooi wil de acute zorg over vijf jaar onderbrengen in een nieuw ziekenhuis in Hilversum. Daarnaast wordt in Weesp een nieuw regiozorgcentrum geopend. De locatie in Blaricum wordt op termijn verkocht, maar volgens een woordvoerder is daarmee nog niet gezegd dat de vestiging sluit.

Volgens Haye gaan de inwoners van Gooise Meren daarop achteruit, want , zo zegt hij: "de A1 naar Hilversum staat altijd vast."

Gesprek
50Plus gaat de burgemeester van Gooise Meren oproepen om samen met de andere regioburgemeesters een gesprek met het bestuur van Tergooi aan te gaan.

Beluister het interview met Arno Haye op GooiTV
Beluister hier het fragment van GooiTV


6 reacties
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>