Tergooi in Blaricum.
Tergooi in Blaricum. Foto Bob Awick

Tergooi gaat ziekenhuis Blaricum op termijn verkopen

Zorg

REGIO - Tergooi gaat het ziekenhuis in Blaricum op termijn verkopen. In Hilversum wordt een nieuw ziekenhuis gebouwd dat vanaf 2021 de acute zorg overneemt. In Weesp komt een regiozorgcentrum.

Bestuursleden Ruurd Jan Roorda en Hans den Hollander lichten de toekomstplannen toe in de informatiekrant van Tergooi. Die plannen zijn aangepast aan de veranderingen die gaande zijn in de zorg, zo laten ze weten. De verkoop betekent voorlopig niet dat Blaricum dichtgaat. In de zomer van dit jaar moet duidelijk worden hoe Tergooi de zorg in de toekomst gaat indelen. 

Nieuwbouw
De nieuwbouw komt achter het huidige ziekenhuis in Hilversum. De financiering is onlangs rondgekomen. De bouw wordt gefaseerd aangepakt en moet eind 2020 worden afgerond. 

"Alle acute zorg van Blaricum en Hilversum komen bij elkaar in een nieuw gebouw: intensive care, operatiekamers, spoedeisende hulp, diagnostiek en het hele klinische deel dat daarbij hoort. De locatie Blaricum wordt verkocht, maar tot 2021 blijven we deze nog gewoon gebruiken. In samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners gaan we de locatie Weesp uitbreiden met een regiozorgcentrum", aldus Den Hollander in de informatiekrant. 
 

Ontwikkelingen
Hij zegt erbij dat de precieze invulling van het zorgaanbod in de regio zal afhangen van de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Als dat nodig is, kan Tergooi de toekomstplannen bijsturen. 

Open
Tergooi benadrukt dat de ziekenhuizen in Hilversum en Blaricum de komende periode gewoon open blijven. Het regiozorgcentrum In Weesp moet dit jaar al opengaan. 

Impressie van de nieuwbouw

De informatiekrant van Tergooi is hier te lezen (pdf).  

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Getuigen gezocht van brand en schietincident Naarden Politie 4 jul, 17:31
Afbeelding
Boerenbetoging bij ingang Media Park verloopt rustig Buurt / wijk 4 jul, 16:46
Afbeelding
Druif Bussum zeker voor herhaling vatbaar Foto’s 4 jul, 15:23
Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 4 jul, 14:44
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen 4 jul, 12:00
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief