Afbeelding
Foto: VWS

Ministerie van VWS met ‘Beppie on Tour’ langs lokale initiatieven tijdens Week tegen Eenzaamheid

Zorg

REGIO - De Week tegen Eenzaamheid is vandaag gestart. Het wordt een week waarin ontmoeten en verbinding centraal staan. Om aandacht te vragen voor de talloze mooie initiatieven in het land gaat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met Stichting De Tijdmachine met ‘Beppie on Tour’ langs deze initiatieven. 

Bij Beppie, een camper in jaren 60-70 stijl, kunnen mensen even terug naar toen en op laagdrempelige wijze een gesprekje aangaan. Over verhalen van toen en nu. Of waar iemand tegenaan loopt. Onder het genot van een kopje koffie en een koekje van toen. Dit doen we in samenwerking met lokale initiatieven. Door samen op te trekken kunnen we mensen die zich wel eens eenzaam voelen doorverwijzen naar leuke activiteiten. Maar ook naar hulp als dat nodig is.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet de komende jaren het programma ‘Eén tegen eenzaamheid’ voort. De nieuwe aanpak is deze week gepresenteerd. Staatssecretaris Van Ooijen: “Eenzaamheid is niet iets wat alleen ouderen aangaat. Ongeveer de helft van alle Nederlanders heeft te maken met gevoelens van eenzaamheid. Dat is heel veel, de urgentie wordt alsmaar groter en daarom zal ik veertig miljoen euro extra uittrekken om dit probleem aan te pakken. Hiermee kunnen gemeenten initiatieven starten en langdurig blijven uitvoeren.”

Benieuwd naar wat er allemaal georganiseerd wordt in jouw gemeente? Bekijk het overzicht op www.eentegeneenzaamheid.nl.

‘Eén tegen eenzaamheid’ is het actieprogramma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarin het ministerie met gemeenten, organisaties en bedrijven samenwerkt om eenzaamheid in Nederland te verminderen.

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief