Afbeelding
Archieffoto: Amaris

Samen aan de slag voor toekomstbestendige VVT-zorg in Gooi en Vechtstreek/Almere

Zorg

REGIO - Tien VVT-instellingen (verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen), te weten HilverZorg, Vivium Zorggroep, Inovum, Amaris Zorggroep, King Arthur Groep, Zorggroep Almere, De Oude Pastorie, Nusantara, LZorg en Rosa Spier Huis, en Zilveren Kruis slaan de handen ineen voor toekomstbestendige zorg voor kwetsbare doelgroepen en ouderen in de Gooi & Vechtstreek en Almere. 

De komende vier jaar gaan zij gezamenlijk aan de slag met het mogelijk maken van de ziekenhuis verplaatste zorg, het verpleeghuis thuis en de bemensing van deze zorg. 

Doel van deze transformatie is een deel van de groeiende zorgvraag in de regio op te vangen en bij te dragen aan het toegankelijk en betaalbaar houden van zorg in de toekomst. Godfried Verkerk heeft namens de Raad van Bestuur van Vivium Zorggroep een overeenkomst getekend: “Het zorglandschap in de regio Gooi & Vechtstreek/Almere verandert. Het aantal ouderen stijgt de komende jaren sterk en de zorgvraag wordt complexer in de regio Gooi en Vechtstreek. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt, terwijl de vraag naar medewerkers groter wordt.”
 
De VVT-organisaties staan in de regio voor stevige uitdagingen en regionale samenwerking is nodig om de vraagstukken van nu en straks het hoofd te kunnen bieden. Verkerk: “Daarom zetten we de komende jaren gezamenlijk nog meer in op trainen en opleiden, dan we nu al doen. Maar er is meer. De zorgorganisaties zijn steeds beter in staat om zorg bij mensen thuis leveren, ook als de vraag complex is. Het ‘ziekenhuis thuis’ vergt meer specialistische en complexe expertise van wijkteams. En het ‘verpleeghuis thuis’ doet een extra beroep op de regiefunctie van het wijkteam. Daarnaast bieden innovatieve toepassingen en nieuwe manieren van werken kansen voor de toekomst.”

Georgette Fijneman, directievoorzitter, tekende namens Zilveren Kruisz: “In ons verkiezingsmanifest en ons appel ‘alle ouderen een gezond thuis’ brengen wij de boodschap dat het mogelijk maken om ouderen langer thuis te laten wonen en het versnellen van de beweging van zorg naar huis essentieel zijn om ons zorgstelsel toekomstbestendig te maken. Maar geen zorgaanbieder of verzekeraar kan dat alleen voor elkaar krijgen. We moeten het samen doen. En dat is juist de kracht van dit programma, gezamenlijkheid. Tien regionale VVT-zorgaanbieders doen mee. Er kunnen zo dus echt stappen worden gezet.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief