Afbeelding
Archieffoto: Amaris

Samen aan de slag voor toekomstbestendige VVT-zorg in Gooi en Vechtstreek/Almere

Zorg

REGIO - Tien VVT-instellingen (verpleeg- verzorgingshuizen en thuiszorginstellingen), te weten HilverZorg, Vivium Zorggroep, Inovum, Amaris Zorggroep, King Arthur Groep, Zorggroep Almere, De Oude Pastorie, Nusantara, LZorg en Rosa Spier Huis, en Zilveren Kruis slaan de handen ineen voor toekomstbestendige zorg voor kwetsbare doelgroepen en ouderen in de Gooi & Vechtstreek en Almere. 

De komende vier jaar gaan zij gezamenlijk aan de slag met het mogelijk maken van de ziekenhuis verplaatste zorg, het verpleeghuis thuis en de bemensing van deze zorg. 

Doel van deze transformatie is een deel van de groeiende zorgvraag in de regio op te vangen en bij te dragen aan het toegankelijk en betaalbaar houden van zorg in de toekomst. Godfried Verkerk heeft namens de Raad van Bestuur van Vivium Zorggroep een overeenkomst getekend: “Het zorglandschap in de regio Gooi & Vechtstreek/Almere verandert. Het aantal ouderen stijgt de komende jaren sterk en de zorgvraag wordt complexer in de regio Gooi en Vechtstreek. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt, terwijl de vraag naar medewerkers groter wordt.”
 
De VVT-organisaties staan in de regio voor stevige uitdagingen en regionale samenwerking is nodig om de vraagstukken van nu en straks het hoofd te kunnen bieden. Verkerk: “Daarom zetten we de komende jaren gezamenlijk nog meer in op trainen en opleiden, dan we nu al doen. Maar er is meer. De zorgorganisaties zijn steeds beter in staat om zorg bij mensen thuis leveren, ook als de vraag complex is. Het ‘ziekenhuis thuis’ vergt meer specialistische en complexe expertise van wijkteams. En het ‘verpleeghuis thuis’ doet een extra beroep op de regiefunctie van het wijkteam. Daarnaast bieden innovatieve toepassingen en nieuwe manieren van werken kansen voor de toekomst.”

Georgette Fijneman, directievoorzitter, tekende namens Zilveren Kruisz: “In ons verkiezingsmanifest en ons appel ‘alle ouderen een gezond thuis’ brengen wij de boodschap dat het mogelijk maken om ouderen langer thuis te laten wonen en het versnellen van de beweging van zorg naar huis essentieel zijn om ons zorgstelsel toekomstbestendig te maken. Maar geen zorgaanbieder of verzekeraar kan dat alleen voor elkaar krijgen. We moeten het samen doen. En dat is juist de kracht van dit programma, gezamenlijkheid. Tien regionale VVT-zorgaanbieders doen mee. Er kunnen zo dus echt stappen worden gezet.”

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Gezin Leyds uit Naarden doelwit van gerichte acties ‘Er is gewoon iemand die de opdracht heeft of een schuld heeft om de opdracht uit te voeren’ Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Skatepark West in Muiden eindelijk open Algemeen gisteren
Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s 4 jul, 09:53
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu 4 jul, 09:33
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief