Afbeelding
Foto: Pixabay

Workshop ‘Bordje Vol’ voor mantelzorgers in Gooise Meren

Zorg

GOOISE MEREN - Versa Welzijn organiseert deze maand workshops ‘Bordje Vol’ voor mantelzorgers uit Gooise Meren om de mantelzorg voor hun naaste zo goed mogelijk te plannen en zo lang mogelijk vol te houden.

De methode van ‘Bordje Vol’ geeft spelenderwijs inzicht in zaken die mantelzorgers energie kosten en zaken die hen energie opleveren. Dit gebeurt door middel van een kaartspel. “De deelnemers zien welke veranderingen wenselijk zijn en maken een persoonlijk plan om de eerste stappen te zetten”, vertelt Aleid Borghardt, medewerker Versa Welzijn mantelzorgondersteuning in Gooise Meren. Zij geeft de workshops ook.

Twee manieren

“We bieden de workshop op twee manieren aan; online of op locatie. De deelnemer kiest zelf welke manier hem/haar het meeste aanspreekt.” De online workshop vindt plaats op donderdag 20 mei van 19.30 tot 21.30 uur. Deelnemers ontvangen een link en Versa Welzijn zorgt dat zij de benodigde informatie vooraf thuisgestuurd krijgen. De workshop op locatie is op dinsdag 25 mei van 10.00 tot 12.00 uur in wijkcentrum Uit-Wijk aan de Dr. Schaepmanlaan 10-12 in Bussum. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er is ruimte voor zes personen per workshop, vol = vol. “Bij veel belangstelling zullen we mogelijk extra workshops plannen.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar aborghardt@versawelzijn.nl. Vermeld hierbij naam, adres- en contactgegevens én de datum van deelname. Wie vragen heeft over de workshop of andere vragen met betrekking tot mantelzorg kan bellen met Aleid Borghardt 06-82347609. Meer informatie staat ook op www.versawelzijn.nl/mantelzorg.

Uit de krant