De helpdesk ondersteunt patiënten bij digitaal contact met een zorgverlener.
De helpdesk ondersteunt patiënten bij digitaal contact met een zorgverlener. Foto: Pixabay

Helpdesk Digitale Zorg ondersteunt patiënten

Zorg

REGIO - Amaris Zorggroep, Tergooi Ziekenhuizen en huisartsenvereniging RHOGO hebben afgelopen week een overeenkomst voor de Helpdesk Digitale Zorg. De missie van de Helpdesk Digitale Zorg is om gezamenlijk verder op te trekken in het ondersteunen van patiënten, cliënten en inwoners in de regio bij het gebruik van digitale zorg.

De zorgvrager kan warme begeleiding verwachten na aanbeveling door de zorgverlener. Inmiddels zijn 26 partners aangesloten bij de Helpdesk. Er zijn al meer dan 2.000 zorgvragers op weg geholpen en de handleidingen ruim 5.000 keer geraadpleegd.

Meer digitale zorg
De aangesloten partijen onderschrijven dat de ambitieuze plannen om meer digitale zorg te leveren alleen kunnen slagen als de patiënten en cliënten ook weten hoe ze digitale zorg moeten ontvangen.

Deze overeenkomst van de initiatiefnemers draagt bij aan verdere professionalisering van de Helpdesk en vormt met verschillende partners een mooie basis voor het leveren van zorg dichterbij.

Helpdesk Digitale Zorg
De Helpdesk Digitale Zorg is ondergebracht bij het Zorg Innovatie Huis en is er voor alle vragen die niet medisch inhoudelijk zijn, maar wel ondersteunen bij digitaal contact met een zorgverlener. Voorbeelden zijn vragen over beeldbellen, online fysiotherapie of het inloggen bij het patiëntenportaal.

Daarnaast ondersteunt de Helpdesk bij het instellen van technische toepassingen, zoals het meten van de bloeddruk, hartslag en glucosewaarden. De Helpdesk Digitale Zorg is bereikbaar op 085-1304575 of via www.helpdeskdigitalezorg.nl.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Bouwen, bouwen en nog eens bouwen Vestingeiland veroverd door jonge piraten; ‘We zien dat ze zoveel lol met elkaar hebben’ Buurt & wijk gisteren
Afbeelding
Taxatie van oude boeken in NH-hotel Jan Tabak in Bussum Algemeen gisteren
Logo
Afbeelding
Swim to Fight Cancer Muiden ‘Kanker voelt machteloos, nu kunnen we toch iets doen’ Mensen 17 aug, 16:30
Logo
Afbeelding
'Heb alles wat een mens gelukkig kan maken' Voormalig VVD-wethouder Jorrit Eijbersen geniet volop van burgemeestersbaan Mensen 17 aug, 15:04
Afbeelding
Nieuw lesjaar van Stichting Raja Yoga ’t Gooi gaat weer van start Algemeen 17 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip regio 17 aug, 11:30
Logo
Afbeelding
Traject Almere-Hilversum is hiermee afgedekt GO Sharing introduceert elektrische deelscooters en e-bikes in Gooise Meren Bedrijven 17 aug, 09:09
Afbeelding
Leesclubs in Naarden en Bussum zoeken nieuwe leden Algemeen 17 aug, 08:43
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief