Afbeelding

Laagdrempelige hulp voor jongeren (16-23 jaar)

Zorg

GOOISE MEREN - Corona raakt (kwetsbare) jongeren hard. Ze verliezen soms het contact met andere jongeren, met hun  werk of met school en hun toekomst is onzekerder dan ooit. Ook zijn er signalen dat ze steeds vaker te maken hebben met psychische klachten. Om deze groep te helpen en sneller door te kunnen verwijzen zijn jongeren (16 tot 23 jaar) elke maandag van 13.00 tot 16.30 uur welkom om binnen te lopen bij het Jongerenteam te Bussum. 

Wel moeten ze zich vooraf even aanmelden via de website. Ook is het  natuurlijk altijd mogelijk via telefoon, e-mail of website contact te maken met iemand van het Jongerenteam. De komende tijd ontvangen jongeren tussen 16 en 23 jaar uit onze regio, die op school zitten, nog geen startkwalificatie hebben en in de regio wonen ook persoonlijk een uitnodiging thuis met informatie over het Jongerenteam. 

Jongeren in Gooi en Vechtstreek kunnen bij het Jongerenteam van het Regionaal Bureau Leerlingzaken terecht met vragen over onder andere motivatie, school(keuze), schulden, werk, niet lekker in je vel zitten, vragen  over inkomen et cetera. Het Jongerenteam zet de deur open om vragen en problemen die zij hebben bespreekbaar te maken. Het Jongerenteam biedt een luisterend oor en zal, waar mogelijk, hulp bieden of  doorverwijzen naar passende hulp(verlening). Dit doen zij al voor alle voortijdig schoolverlaters in de regio, en nu dus ook voor jongeren die nog op school zitten. Het Jongerenteam houdt contact met de  jongeren tot het niet meer nodig is.  

Daarnaast biedt het Jongerenteam de gratis training #WelkeToekomstKiesJij aan. Jongeren worden tijdens deze training in groepjes van vier of vijf deelnemers begeleid in het maken van een persoonlijk toekomstplan. De training is bedoeld voor jongeren tussen 16 en 23 jaar die geen startkwalificatie hebben en die niet ingeschreven staan bij een opleiding. Ook jongeren die wél bij een school zijn ingeschreven, maar vinden dat ze niet de juiste opleidingskeuze gemaakt hebben, zijn welkom.  

Het Jongerenteam is een initiatief van het Regionaal Bureau Leerlingzaken. Zij werkt nauw samen met Jeugd en Gezin, WSP, Versa Welzijn, gemeenten en scholen in Gooi en Vechtstreek. Kijk voor meer  informatie op de website www.rblgv.nl/jongerenteam en volg het Jongerenteam ook op Instagram @jongerenteam_gv. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief