Linda van Versa overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Boudewijnse. Achter Linda staat Huub Jansen van het Beraad en naast hem Jan Stroband van de Seniorenraad.
Linda van Versa overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Boudewijnse. Achter Linda staat Huub Jansen van het Beraad en naast hem Jan Stroband van de Seniorenraad. Foto: Tom Loman

Versa maakt informatiegidsje over Wonen, Welzijn en Zorg

Zorg

BUSSUM - Wethouder Barbara Boudewijnse heeft het eerste exemplaar van de Informatiegids Wonen, Welzijn en Zorg Gooise Meren - gemaakt door Versa Welzijn - in wijkcentrum Uit-Wijk in ontvangst genomen.

Mede op advies van het Beraad Gooise Meren en de Seniorenraad heeft Versa Welzijn een eenvoudige gids samengesteld met hierin informatie op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg.

Problemen
In de handige gids is naast informatie over Versa Welzijn een groot aantal organisaties opgenomen, die hun diensten en activiteiten richten op hulp bij (tijdelijke) problemen. Zo kunnen inwoners in de gids ideeën of activiteiten vinden die voor henzelf of iemand in hun omgeving hulp kunnen bieden. “Door het uitgeven van deze gids, hopen wij inwoners die (even) niet digitaal vaardig zijn, te helpen bij het vinden van de best mogelijke hulp en hen te attenderen op diverse mogelijkheden”, aldus een woordvoerder van Versa Welzijn.

Versa heeft geprobeerd zo veel mogelijk zorg- en hulpadressen in het boekje op te nemen. De gids wordt uitgereikt bij de huisbezoeken aan 80+ers en bij gesprekken over hulpvragen. Ook is de gids te vinden bij diverse locaties, zoals wijkcentra, huisartsen, bibliotheken en op het gemeentehuis en is deze op aanvraag bij Versa beschikbaar.

Uit de krant