Afbeelding
Foto's: Jaap van Hassel

Lange rij voor halen van griepprik; ‘Het was een soort van militaire operatie’

Zorg

BUSSUM - “Je ziet dat meer mensen voor een griepprik komen. Dat is ook landelijk het beeld”, zegt dokter Blees van de gelijknamige huisartsenpraktijk aan de Eslaan 1 in Bussum. Afgelopen zaterdag kregen tussen 10.00 en 14.00 uur achthonderd mensen deze vaccinatie. Hieronder bevonden zich ook de patiënten van huisartsenpraktijk Löwenberg & Kuipers, twee jonge huisartsen die de praktijk van dr. De Jong hebben voortgezet.

Het zetten van de prikken vond plaats in het gebouw van de GGD aan de Burgemeester de Bordesstraat, en dus niet in de praktijk aan de Eslaan 1. Een in coronatijd bewuste keuze, zo blijkt uit het verhaal van huisarts Blees: “We hebben sinds 2 juni jongstleden een nieuwe praktijk op de eerste etage van het voormalige Rabobank-gebouw. We beschikken daar over een lift en trap, maar in verband met de coronamaatregelen konden we daar geen gebruik van maken. Dank zij René Stumpel, directeur GGD, konden we terecht in zijn gebouw. Daar gingen de mensen aan de ene kant naar binnen en via de andere zijde naar buiten. Ook beschikten we over acht prikplekken. Het liep gesmeerd.”

(Tekst loopt verder onder de foto)

En hoewel de mensen op afgesproken tijden hun vaccinatie konden halen, ontstond er tóch een lange rij mensen op de Gooibergstraat. “We zouden om 10.00 uur starten, maar in het begin was er wat stuwing; de eerste mensen stonden om 9.30 uur al in de rij. De boa’s hebben ons spontaan geholpen. Verder had een dochter van een van de assistentes de rol van verkeersregelaar en heeft de receptionist van de GGD ons ook fantastisch geholpen. Het was een soort van militaire operatie die ons goed is bevallen.” Blees denkt erover om deze aanpak volgend jaar te herhalen.

Uit de krant