Afbeelding
© Foto Miché / Bastiaan Miché

Tergooi verruimt bezoekregeling, maar er is wél een ‘toegangsbewijs’ nodig

Zorg

GOOISE MEREN - Ziekenhuis Tergooi heeft sinds vandaag haar bezoekersregeling verruimd. Bij uitzondering worden een begeleider of tweede bezoeker in de bezoektijd op poliklinieken en afdelingen toegestaan mits zij in de triagetent een ‘begeleidersbrief’ of ‘bezoekerskaart’ (geprint of digitaal) kunnen tonen.

“Zo hopen wij het aantal mensen dat Tergooi binnen komt, beter te kunnen coördineren’, laat het ziekenhuis op haar website weten. Vanaf 1 september is zo’n ‘toegangsbewijs’ voor begeleider of tweede bezoeker verplicht.

Proactief

Het uitgangspunt is en blijft echter dat er één bezoeker per patiënt welkom is en dat mensen alleen naar hun poliafspraak komen. De begeleidersbrieven en bezoekerskaarten worden uitgegeven door de poli’s en opname. “Hierin worden automatisch de gegevens van de afspraak opgenomen waarvoor de uitzondering geldt. Een patiënt kan tot 24 uur vóór de afspraak contact opnemen met de desbetreffende poli en de uitzondering voorleggen en de noodzaak voor een begeleider bespreken. De collega’s op de poli maken dan de inschatting of er een brief wordt uitgegeven. Er kan ook proactief een brief uitgegeven worden, denk hierbij bijvoorbeeld aan een slecht nieuws gesprek.”

Uitzonderingen

Een begeleider mag altijd mee bij kinderen tot 18 jaar. Ook mensen die het polibezoek niet alleen kunnen afleggen, bijvoorbeeld omdat degene in een rolstoel zit, slechtziend of in de war is, mogen een begeleider meenemen. Alleen met deze maatregelen kan Tergooi aan de 1,5 meter richtlijn blijven voldoen. “Wij vragen onze patiënten en bezoekers onze maatregelen te respecteren.”
Het dragen van een mondkapje is (nog) niet verplicht in Tergooi. “Wanneer er een landelijke of regionale wijziging van kracht zou worden zullen wij dit vanzelfsprekend volgen”, aldus het ziekenhuis.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio gisteren
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief