Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Aantal coronapatiënten in Tergooi gedaald

Zorg corona

REGIO - Het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is sinds gisteren gedaald van 32 naar 26. Daarvan liggen er net als gisteren tien op de intensive care.

Of de zes patiënten nu thuis zitten of binnen een verzorgingstehuis waar nu een corona-afdeling is, kan een woordvoerder niet zeggen. Er is in ieder geval geen patiënt overleden. Tergooi breidt in ieder geval de IC eind deze week uit naar 15 bedden voor coronapatiënten en 5 voor andere gevallen.

Ook gewone spoedgevallen
Sinds de uitbraak van het virus roept Tergooi, net als alle andere ziekenhuizen, inwoners op om alleen in (semi)spoedgevallen naar het ziekenhuis te komen. Het lijkt er daardoor echter op dat veel mensen met serieuze klachten zichzelf niet als spoedgeval zien.

Dat zegt cardioloog Karin Arkenbout van Tergooi. "Het gaat om schrikbarende aantallen. We maken ons daar zorgen over." Zij meent dat het gaat om percentages van 25 tot 50 procent minder mensen met een (dreigend) hartinfarct.

Niet coronapatiënten
Het ziekenhuis benadrukt daarom nog maar eens dat er ook zorg geleverd blijf worden aan niet coronapatiënten. "Ook in levensbedreigende situatie en bij spoed staan onze artsen altijd klaar. Ze zijn gewoon aanwezig en helpen graag."

"Nu een fysiek bezoek aan Tergooi niet mogelijk is, vinden consulten plaats via telefoon en video." Hiervoor hebben mensen wel altijd een verwijzing nodig van hun huisarts. "Op deze manier willen wij de zorg bieden die nodig is."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Vrienden hoeven het niet te zeggen, toch? En het ov slaapt hier. Algemeen 11 aug, 15:00
Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief