Afbeelding
Foto: RIVM

Veertien inwoners Gooi en Vecht overleden aan coronavirus

Zorg corona

BUSSUM - Het aantal met corona besmette patiënten in 't Gooi en de Vechtstreek loopt steeds verder op. Inmiddels zijn veertien inwoners van deze regio (vier bevestigd en tien ernstig verdacht) overleden aan de gevolgen van het virus.

Vier van hen zijn overleden in Tergooi, acht in het verpleeghuis en twee thuis. In het Gooise ziekenhuis zijn in totaal zes mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Twee van hen komen dus uit andere delen van het land. 

Dat maakt de GGD Gooi en Vechtstreek vandaag bekend. "Per 1 april waren er in regio Gooi en Vechtstreek 93 patiënten met bewezen corona. Omdat er mondjesmaat wordt getest is dit slechts het topje van de ijsberg", aldus de gezondheidsdienst. 

Daarnaast neemt het aantal bewezen coronapatiënten dat overlijdt toe en is er een toename van het aantal overleden patiënten die verdacht worden van een coronabesmetting. Deze laatste groep bevindt zich vooral in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) sector. 

Wel spannend
Ondertussen zijn er in Tergooi 32 coronapatiënten opgenomen, waarvan 10 op de intensive care. Hoewel het aantal van 32 iets lager is dan de 34 van gisteren, wordt het volgens een woordvoerder de komende dagen 'wel spannend' als het gaat om de vraag of er voldoende bedden zijn op de intensive care. De gisteren al aangekondigde uitbreiding van de intensive care, speciaal voor coronapatiënten, is vrijdag.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Afbeelding
Midden-Nederland kampt met politietekort, ook Huizer burgemeester heeft zorgen Politie 19 mei, 10:01
Afbeelding
Betsasel: 'Het was aangrijpend en overweldigend' Onderscheidingen uitgereikt aan nabestaanden redders familie Veffer Cultureel 19 mei, 09:00
Afbeelding
Wethouder Boudewijnse opent nieuwe inspiratiekas bij de Groene Ruijter ‘Mooie mix natuurverrijking en werkgelegenheid’ Natuur en Milieu 18 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief