Foto: © Bob Awick

Twaalf coronapatiënten in Tergooi

  Zorg

BUSSUM - Het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is het afgelopen weekend verdubbeld ten opzichte van vrijdag. In beide locaties zijn bij elkaar opgeteld nu twaalf met het virus besmette personen. 

Een deel van hen ligt op de Intensive Care en een aantal ligt op de speciale afdeling die volledig is ingericht voor patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Deze tijdelijke afdeling is bedoeld voor patiënten die niet beademd worden. Zowel in Hilversum als in Blaricum is nu zo'n afdeling.

Corona-patiënten worden op deze afdeling in cohort-isolatie verpleegd, meldt het ziekenhuis op de eigen website. 'Cohort-isolatie' betekent het in één ruimte verplegen van meerdere patiënten die met corona besmet zijn. "Door het cohorteren van patiënten met het coronavirus op één afdeling, ontlasten we andere afdelingen en zorgmedewerkers, en besparen we aanzienlijk op de (schaarse) materialen", aldus het ziekenhuis.

"Er is een speciaal team geformeerd met collega’s van verschillende afdelingen die op deze afdeling wordt ingezet. Om verdere besmetting te voorkomen, kan bezoek op deze afdeling niet langskomen. Onze verpleegkundigen houden telefonisch contact met de contactpersoon van de patiënt."

Meer berichten