Bestuursvoorzitter Janneke Brink-Daamen.
Bestuursvoorzitter Janneke Brink-Daamen. Foto: Tergooi

Bestuursvoorzitter Tergooi: 'Gezamenlijke verantwoordelijkheid dat virus zich niet te snel verspreidt'

Zorg corona

BUSSUM - In een emotionele videoboodschap vertelt Janneke Brink-Daamen, voorzitter van de raad van bestuur van Tergooi, dat het ziekenhuis zich voorbereidt op de komst van (nog meer) coronapatiënten. "We zijn keihard aan het werk."

De topvrouw vertelt dat het bijzondere tijden zijn die we meemaken. "De wegen zijn leeg, de kinderen zitten thuis, de supermarktschappen zijn leeg en we kijken om ons heen: 'Waar zijn we in verzeild geraakt'. We maken ons zorgen om de kwetsbare en kwetsbare ouderen in de samenleving."

Momenteel wordt er binnen het ziekenhuis ruimte gemaakt voor 'al die mensen die onze zorg nodig hebben'. Dat betekent ook dat poli-afspraken en geplande operatie zijn uitgesteld. "Dat is ontzettend vervelend. Heel veel mensen kunnen niet bij ons terecht. En dat gebeurt ook in het hele land. We vragen daarom uw begrip. We krijgen ook veel begrip."

Bijzonder noemt Brink-Daamen de stoepkrijtactie en ook de bezorging van pizza's aan de verpleegkundigen. "Die steun helpt ons enorm. Iedereen zet zijn schouders eronder. Er wordt zo hard gewerkt en samengewerkt. En we zijn pro-actief en flexibel. Dat is echt heel mooi en bijzonder om mee te maken."

Ook wordt er in het ziekenhuis voor gezorgd dat medewerkers goed en vooral veilig hun werk kunnen doen. Dat is ook in het belang van ieder. "Het is onze gezamelijke verantwoordelijkheid dat het virus zich niet te snel verspreid. De belangrijkste opdracht is voorkomen dat we een enorme piek aan patiënten krijgen."

Brink-Daamen vraagt daarom aan ieder om de richtlijnen van het RIVM goed te volgen en sociale contacten te verminderen. "Zorg goed voor uzelf, zorg goed voor elkaar. En dan hoop ik dat we heel snel terug kunnen naar een normale samenleving, waarbij we terugkijken op een periode waarin we toch ook heel veel hebben geleerd. Dingen die mogelijk zijn en samen kunnen doen als we het echt willen."

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Vrienden hoeven het niet te zeggen, toch? En het ov slaapt hier. Algemeen 11 aug, 15:00
Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief