Afbeelding
Foto: RIVM

Drie nieuwe besmettingen in 't Gooi; teller staat nu op elf

Zorg

BUSSUM - Bij drie inwoners van de regio Gooi en Vechtstreek is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld. Allen keerden recent terug van een skivakantie in een risicogebied. Het is zeer waarschijnlijk dat zij het virus daar hebben opgelopen. 

In totaal zijn er nu elf besmettingen in de regio, meldt de GGD Gooi en Vechtstreek. De drie meest recente gevallen betreffen een 32-jarige man uit Hilversum, een 71-jarige man uit Bussum en een 45-jarige man eveneens uit Bussum. Zij verblijven met ziekteverschijnselen thuis en maken het naar omstandigheden redelijk. 

De 45-jarige patiënt uit Bussum heeft drie schoolgaande kinderen. De kinderen zijn gezond, hebben geen klachten maar blijven de komende veertien dagen wel uit voorzorg thuis. De betrokken school en kinderopvang worden geïnformeerd en indien nodig bijgestaan door de GGD.

Met vragen over het coronavirus kunnen inwoners dit weekend terecht bij het callcenter van de GGD. Bellen kan tussen 10.00 en 14.00 uur naar 035-6926400.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Feestelijke opening Skatepark West in Muiden Algemeen 1 jul, 15:00
Afbeelding
Tuinconcert G.A. Heinze aan Googweg 8 Cultureel 1 jul, 14:12
Logo
Afbeelding
Na zomer verder met De Vinkenbaan als De Meerstroom Oranje Nassauschool sluit de komende weken goed af Algemeen 1 jul, 14:05
Afbeelding
‘De schilders van de Vechtstreek’, uitgebreid overzicht van kunstwerken Algemeen 1 jul, 09:52
Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief