Afbeelding

Nog een inwoner van Naarden besmet

Zorg

GOOISE MEREN - GGD Gooi en Vechstreek meldt dat er bij een 49-jarige inwoner van Naarden een besmetting met het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld.

In totaal zijn er in de regio Gooi en Vechtstreek nu 8 besmettingen met het virus, waarvan waarvan 3 in Naarden, 2 in Bussum, 1 in Blaricum, 1 in Huizen en 1 in Hilversum.

Noord-Italië
De man keerde recent terug van een skivakantie in Noord-Italië, waar hij het virus waarschijnlijk heeft opgelopen. Hij verblijft met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.

Kinderen
Zijn gezinsleden, waaronder twee schoolgaande kinderen, hebben geen klachten. De kinderen waren niet besmettelijk in de periode dat zij op school waren.

Zij blijven de komende 14 dagen uit voorzorg eveneens thuis. De scholen zijn inmiddels geïnformeerd over de situatie.

Contactonderzoek
GGD Gooi en Vechtstreek is direct contactonderzoek gestart om in kaart te brengen met wie de man tijdens de besmettelijke periode contact heeft gehad.

Deze mensen worden door de GGD benaderd. Zij moeten tijdens de incubatietijd van 14 dagen hun gezondheid in de gaten houden. Als zij klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, worden zij ook in thuisisolatie geplaatst en getest op het virus.

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
'Heb alles wat een mens gelukkig kan maken' Voormalig VVD-wethouder Jorrit Eijbersen geniet volop van burgemeestersbaan Mensen 17 aug, 15:04
Afbeelding
Nieuw lesjaar van Stichting Raja Yoga ’t Gooi gaat weer van start Algemeen 17 aug, 14:00
Logo
Afbeelding
Coördinator vreest dit najaar voor forse cliëntentoename Ook bij Gooise Voedselbank geen sprake van zomerdip regio 17 aug, 11:30
Logo
Afbeelding
Traject Almere-Hilversum is hiermee afgedekt GO Sharing introduceert elektrische deelscooters en e-bikes in Gooise Meren Bedrijven 17 aug, 09:09
Afbeelding
Leesclubs in Naarden en Bussum zoeken nieuwe leden Algemeen 17 aug, 08:43
Afbeelding
Politie rekent twee mannen in; verdachten in onderzoek naar brand en schietincident Naarden Politie 16 aug, 17:36
Logo
Afbeelding
De ware helden van de club Of hij een keer wilde klokken? Nu zit Willem al bijna 30 jaar bij de triatlon regio 16 aug, 17:00
Afbeelding
Brandweer Bussum verwijdert gevaarlijk grote tak boven voetbalveld 112 16 aug, 11:50
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief