David Voetelink.
David Voetelink. (Foto: Tergooi)

David Voetelink in raad van bestuur Tergooi; Janneke Brink-Daamen nieuwe voorzitter

  Zorg

BLARICUM - De raad van bestuur van Tergooi heeft een derde (parttime, tijdelijk) lid: David Voetelink is vrijdag door de raad van toezicht benoemd. Het huidige lid raad van bestuur, Janneke Brink-Daamen, is ad-interim benoemd als voorzitter raad van bestuur. Dit vanwege het aangekondigde vertrek van de huidige voorzitter, Hans den Hollander, per 1 juli 2020.

David Voetelink heeft ruime ervaring in de zorg en het besturen van een ziekenhuis, aldus Tergooi in een persbericht. Sinds 2013 zit hij in de raad van bestuur van het Erasmus MC, eerst als CFO later als vicevoorzitter. Daarvoor was hij actief als partner bij KPMG Accountants en als voorzitter bij KPMG Healthcare. 

Op dit moment vragen verschillende belangrijke programma’s gelijktijdig bestuurlijke aandacht. Binnen de visie ‘Zorg moet dichterbij‘ ligt de focus van de raad van bestuur op het realiseren van de nieuwbouw van het ziekenhuis in Hilversum inclusief het aanpassen van werkprocessen, het verplaatsen van 20 procent van de zorg én het structureel verhogen van het rendement. 

Hans den Hollander: “Voor de toekomst van Tergooi is bestuurlijke slagkracht en continuïteit van groot belang. Met mijn aanstaande vertrek is dit het juiste moment om het voorzitterschap over te dragen om daarmee de bestuurlijke continuïteit te waarborgen.”

Kees Rutten (voorzitter raad van toezicht): “De raad van toezicht stemt met waardering en respect in met het voorstel van de raad van bestuur om Janneke Brink – Daamen vanaf 20 januari 2020 te benoemen als voorzitter ad-interim, in verband met het afscheid van Hans den Hollander en de komst van een opvolger. Een mooi voorbeeld van het tonen van sterk leiderschap.”


Janneke Brink-Daamen.

Meer berichten