Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente gaat aed's 24/7 beschikbaar maken

Zorg & gezondheid

GOOISE MEREN - Alle automatische externe defibrillators (aed's) van de gemeente worden dag en nacht beschikbaar. Dat meldt de gemeente als antwoord op vragen van het Goois Democratisch Platform (GDP). 

De gemeente heeft meerdere aed's hangen, verspreid over de hele gemeente. Het gaat de aed's van het gemeentehuis, het stadhuis Naarden, het burgerweeshuis, De Rijver, De Kazerne, Breeduit, de begraafplaatsen van Bussum en Naarden, de gemeentewerven van Bussum, Naarden en Muiden en de Bussumse parkeergarages. 

De aed's zijn nu alleen beschikbaar tijdens kantoortijden. Door aan de gebouwen aed-kasten te hangen, worden de aed's dag en nacht beschikbaar gemaakt. Geregistreerde hulpverleners kunnen de aed-kasten met een code openen zodra ze opgepiept worden om ergens hulp te verlenen en mensen te reanimeren. 

Aed-netwerk wordt steeds groter
De aed-kasten worden op korte termijn opgehangen, zo heeft het gemeentebestuur besloten. De openbare aed's zorgen ervoor dat het toch al groeiende netwerk van aed's in Gooise Meren een flinke impuls krijgt. Door burgerinitiatieven worden lokaal steeds meer openbare aed's opgehangen. Hart voor BNM, GDP en CDA werken momenteel tevens aan een motie die burgemeester en wethouders oproept de regie in handen te nemen bij het uitbreiden van het aed-netwerk. 

Uit de krant