Kratten vol levensmiddelen worden opgehaald en daarna uitgedeeld.
Kratten vol levensmiddelen worden opgehaald en daarna uitgedeeld. Foto: Bob Awick

Voedselbank enorm dankbaar voor transportwagen van Oranje Fonds

Zorg

NAARDEN/BUSSUM - De Voedselbank van Naarden en Bussum heeft een nieuwere tweedehands bus kunnen bemachtigen en is enorm dankbaar voor de steun van het Oranje Fonds.

De bus was zeer welkom. "Onze auto was aan vervanging toe, maar we hadden de middelen niet om een nieuwere aan te schaffen. Dankzij steun van het Oranje Fonds hebben we nu een auto van recente datum en daarmee zijn we de komende jaren weer geholpen. Onze dank is dan ook groot. Met deze auto worden acht keer per week voedingsmiddelen opgehaald bij supermarkten in de buurt en het distributiecentrum Noord-Holland van Voedselbanken Nederland. Op die manier blijft de winkel alle dagen van de week gevuld met aantrekkelijke en gezonde producten voor de klanten van de voedselbank", zegt Voedselbank-voorzitter Paul Konings.

De lokale Voedselbank bestaat sinds 2006 en drijft op meer dan 100 vrijwilligers. Op dit moment maken nog rond de 90 klanten gebruik van de diensten van de voedselbank. Deze gezinnen hebben deze steun nodig omdat ze met hun inkomen niet aan genoeg levensmiddelen kunnen komen.

Deze maand, december, loopt de jaarlijkse Douwe Egbertsactie van de Lions Club Gooiland. De voedselbank hoopt dat veel mensen hun DE-punten willen inleveren. De Lions verhogen de punten en zetten deze om in pakken koffie. Vorig jaar ging het om 100 pakken. De punten kunnen worden ingeleverd bij de Albert Heijn aan de Koekoeklaan en de Veerstraat, bij bakker Le Perron op het Julianaplein en drogisterij Molegraaf aan de Laarderweg. In Naarden doet Albert Heijn aan de Amersfoortsestraatweg mee.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
D66 Gooise Meren is laaiend enthousiast over het plan Jongeren willen graag hangplek op skateveldje naast sportvelden Algemeen 1 jul, 09:00
Afbeelding
Lees gratis BussumsNieuws Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Belevenissendag voor scholieren Vitusmavo foto’s 30 jun, 16:19
Afbeelding
336 scholieren op eerste school hockeytoernooi ‘Hockey voor India’ Sport 30 jun, 15:41
Logo
Afbeelding
Drie minderjarige verdachten zitten vast voor verder onderzoek Nettorama na overval gewoon open; ‘geschrokken, maar geen gewonden’ Politie 30 jun, 12:00
Afbeelding
Fotowedstrijd ‘Zomergevoel in Gooise Meren’ Algemeen 30 jun, 10:35
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 09:08
Afbeelding
Open dag Vogelhospitaal Naarden Natuur en Milieu 30 jun, 08:02
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief