Afbeelding
Foto: Bob Awick

Plannen voor grote aanpak spoor worden gepresenteerd

Buurt / wijk

BUSSUM - De plannen voor de grote aanpak van het spoor door Naarden en Bussum worden volgende week gepresenteerd door ProRail. 

"Het spoornetwerk van Naarden en Bussum wordt klaargemaakt voor de toekomst", laat ProRail weten. "Het spoor wordt hier veiliger en betrouwbaarder. Ook de veiligheid op de overwegen gaan we verbeteren. In plaats van vijf zijn er straks nog maar twee sporen. Hierdoor hoeven er minder sporen overgestoken te worden. Vooral op de overweg Comeniuslaan zal dat een hele verbetering zijn."

Er wordt veel aangepast
De kans op verstoringen van het treinverkeer wordt volgens ProRail kleiner en er kunnen meer treinen gaan rijden. Deze rijden dan ook sneller. Op station Naarden-Bussum vervalt straks perron 3. De treinen stoppen en vertrekken dan via perron 1 en 2. Aan de zijde van de Slochterenlaan komt een nieuwe ingang. Hier komt tevens een ruime fietsenstalling. Wel gaat de huidige in- en uitgang bij de Generaal de la Reijlaan dicht. Het gele seinwachtershuisje bij de Comeniuslaan wordt gesloopt.

Bij de Karnemelksloot in Naarden wordt een onderdoorgang, de Voormeerpassage, gemaakt voor fietsers, voetgangers en dieren. "Ook de spoorbrug wordt hier vervangen", aldus ProRail. "De laatste bijeenkomst was in juli 2016. Wij hebben niet stilgezeten en zijn inmiddels met de voorbereidingen gestart."

Werk start vanaf volgend jaar
Het duurt al met al nog wel even voordat het werk start. Er wordt gewerkt tussen 2018 en 2020, maar het meeste werk word vanaf 2019 gedaan.  

Uit de krant