Toch drempel en borden oversteek Nassaulaan/Havenstraat

  Verkeer

BUSSUM - Er worden toch een drempel en borden geplaatst rond de oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat. Dat laat de gemeente weten.

De extra maatregelen moeten de oversteek nog verder verbeteren. Het eerste plan was om de oversteek aan te pakken volgens het 'shared space'-concept. Dat model wordt steeds vaker toegepast en betekent dat er helemaal geen borden, drempels of andere maatregelen worden genomen. Het verkeer zou dan vanzelf alerter reageren en afremmen. 

Maatregelen moeten 'attentiewaarde verhogen'
De gemeente durft het 'shared space'-concept echter toch niet meteen helemaal aan en daarom worden er toch aanvullende maatregelen genomen. De drempel en de borden zijn 'nodig om de attentiewaarde te verhogen' en moeten de oversteek nog veiliger maken.

Er wordt momenteel gewerkt aan de oversteek van de Nassaulaan naar de Havenstraat. Het werk begon afgelopen week en duurt nog ongeveer twee weken. 


reageer als eerste
Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

BussumsNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het BussumsNieuws per e-mail
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221902&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>