Afbeelding
Foto: Bob Awick

Werk aan Vlietlaan kan echt niet eerder

Buurt / wijk

BUSSUM - De grote metamorfose van de Vlietlaan kan echt niet eerder gedaan worden dan het voorjaar van 2020. Dat stelt de gemeente na raadsvragen van het CDA. 

Afgelopen maand werd bekend dat de grote opknapbeurt voor de Vlietlaan pas veel later start dan gepland. Dat zou eerst afgelopen zomer gebeuren, werd twee jaar opgeschoven. Dat heeft te maken met het aanstaande werk aan het spoor door Bussum. Dat werk heeft veel gevolgen voor de straten rondom het spoor, omdat onder meer bouwmaterialen over de weg vervoerd moeten worden. Als ondertussen de Vlietlaan wordt afgesloten zorgt dat voor problemen.

Toch eerder aan het werk gaan blijkt ook echt niet mogelijk, zo stellen burgemeester en wethouders na de vragen van het CDA. Dat komt omdat de plannen ook nog moeten worden afgemaakt en er processen doorlopen moeten worden voordat alle seinen op groen gaan. 

De gemeente stelt wel dat er, voordat het echte werk gaat startten, binnenkort nog enkele tussentijdse maatregelen getroffen worden om enkele problemen punten te verhelpen. Gedacht kan worden aan het tijdelijk opknappen van de straat en de stoep.

Uit de krant