Opwarmen van de stemmen onder leiding van Judith Kamerman
Opwarmen van de stemmen onder leiding van Judith Kamerman

De Groene Longen eerste buurtkoor in Bussum

  Verenigingen

BUSSUM - De Groene Longen, het eerste buurtkoor van Bussum, is ontstaan vanuit de participatiegedachte. Mooi zingen staat niet centraal. Voor iedere stem is een plek in het koor. Het belangrijkste is het tot stand brengen van verbinding binnen de buurt, de wijk Westereng.

Initiatiefnemers Martha Ursem, Wanda Griffioen en Tjitske Muller kwamen elkaar tegen op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bussum. Muller: "De burgemeester riep in zijn speech op tot ideeën voor participatie." Zo gezegd zo gedaan. Ter plekke vormden de drie dames het eerste buurtkoor en nog diezelfde avond werd gestart met 'ronselen'.


Enige voorwaarde voor deelname aan het koor is dat je in de wijk Westereng woont. De dames zijn daar vrij streng in. Het maakt verder niet uit of je oud, jong, vrouw of man bent. En, je hoeft niet te kunnen zingen om bij het koor te mogen. De enige uitzondering die ze maken is voor dirigent/muzikaal begeleider Judith Kamerman. Zij komt niet uit de wijk. Muller: "Judith geeft ons goede oefeningen en leert ons ook samen te zingen." Inmiddels oefent het koor één keer per twee weken in het Centrum voor Gezond zijn aan de Karel Doormanlaan 44/46.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten