Afbeelding

Spieghelavond met lokale auteurs en muziek

Verenigingen

Bussum - Een podium bieden en een stimulans zijn voor mensen met schrijfaspiraties. Dat was een van de achterliggende gedachten voor de Centrale Bibliotheek toen ze bedacht hadden een speciale schrijversavond te organiseren vanwege het 100-jarige bestaan. Inwoners van t' Gooi kregen de gelegenheid om hun verhalen te vertellen. "Je hoeft geen boek op je naam te hebben staan om gehoord te worden", zegt Nanny Luysterburg, manager dienstverlening bij de Bibliotheek Naarden-Bussum.

"Bij de bibliotheek komen mensen veelal iets halen, maar ze hebben zelf ook vaak iets te vertellen. Zelf schrijven is populair, maar mensen vinden het ook eng om iets met de eigen geschreven verhalen te doen. Het voelt kwetsbaar", zegt Luysterburg. Vanuit die gedachte leek het ons leuk om inwoners van 't Gooi een podium te bieden om verhalen te schrijven door een verhalenwedstrijd te organiseren." 

Wie van verhalen houdt, kan zijn hart ophalen op donderdagavond 30 oktober aanstaande in de Spieghelkerk. Dan vindt de exclusieve schrijversavond plaats die is georganiseerd door de 'Vrienden van de Spieghelkerk' in samenwerking met de 100-jarige Bibliotheek Naarden-Bussum. Het literaire deel bestaat deze keer uit een lezing 'Moeder, ik wil schrijver worden!' van auteur en docent schrijfvaardigheid Rudolf Geel. De winnaar van de schrijfwedstrijd wordt bekend gemaakt en er is muziek van Trio C tot de derde. Kaartjes zijn al te koop voor 7 euro bij de vestigingen van Bibliotheek Naarden-Bussum, bij Boekhandel Los en bij aanvang van de avond zelf in de Spieghelkerk.

Uit de krant