Afbeelding

SKBNM doneert 4.000 euro aan The Thom Foundation

Verenigingen

BUSSUM – Inge van Obdeijn van The Thom Foundation heeft afgelopen donderdag 4.000 euro gekregen uit handen van de SKBNM. Ouders van kinderen op de peuterspeelzalen hadden donaties gedaan en op de kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties werd geld ingezameld tijdens de zomerfeesten.

Dat gebeurde door loterijen, veilingen, statiegeldflessen acties, de verkoop van knutselwerken van de kinderen en een ice-bucketactie. Het zomerfeest van Tiens was de hekkensluiter van alle feesten. De laatste bijdragen stroomden binnen door de verkoop van door de tieners zelfgemaakte kunstwerken. Het totaal opgehaalde bedrag kwam op € 3.330,-, door de SKBNM afgerond naar € 4.000,-.

Dit bedrag wordt toegevoegd aan de € 36.000,- die The Thom Foundation eerder dit jaar ophaalde met het evenement Thom Ventoux, waarbij 75 deelnemers de Mont Ventoux bedwongen op de fiets. Het eindbedrag van € 40.000 is precies het bedrag dat The Thom Foundation nodig heeft om een project in Bangladesh te financieren. Het project, het opzetten van speciaal onderwijs en het ontwikkelen van lesmateriaal voor gehandicapte kinderen in Bangladesh, gaat per direct van start.

Uit de krant