Actueel

Schaatsbaan Bussum op IJs gaat niet door

  Toerisme

BUSSUM - Er komt komende december geen Bussum op IJs. Dat maakt de gemeente net bekend. 

De schaatsbaan wordt geschrapt omdat er geen geschikte plek voor gevonden kan worden. 

De baan stond de afgelopen negen jaar op de parkeerplaats voor het gemeentehuis. Vanwege de verbouwwerkzaamheden aldaar bleek al snel dat de baan daar deze keer niet kon komen te staan. De parkeerplaats staat vol met spullen van de aannemer.

Veel bezwaren
De afgelopen weken werd gezocht naar een andere plek. Al snel werd de parkeerplaats aan de Veldweg genoemd als vervangende plek, maar enkele ondernemers van het Bussumse centrum bleken er op tegen. Daarna kwam het Wilhelminaplantsoen nog ter sprake, maar daar bleken te veel bezwaren van buurtbewoners. 

Wethouder: erg jammer
Vandaag wordt dus bekend dat de gemeente en Bussum op IJs geen andere plek hebben gevonden om de schaatsbaan wel te plaatsen. Wethouder Miriam van Meerten noemt het heel erg jammer dat Bussum het een jaar zonder de schaatsbaan moet doen. De wethouder stelt dat alle betrokkenen hard hebben gewerkt om Bussum op IJs toch door te kunnen laten gaan. 

Er gaat nu hard gewerkt worden om de schaatsbaan volgend jaar wel terug te laten keren op het plein bij het gemeentehuis. 

Meer berichten