Struikelen over de bal.
Struikelen over de bal. Foto: Johan van der Geest

SDO had meer uit wedstrijd kunnen halen

BUSSUM - SDO heeft thuis gewonnen met 2-1 tegen RKHVV. Het was warm en er werd gemakkelijk gewonnen.

SDO had zelfs wel wat meer doelpunten kunnen én moeten maken. Er waren heel veel kansen, maar die werden niet allemaal benut. Hierdoor bleef het toch nog spannend.

Veel kansen
Een goed pass in de 18e min op Kick van Aelst die net naast schoot. In deze fase van de wedstrijd kreeg SDO veel kansen. Eerst was het Rick van der Velden daarna Theo Visser die zijn kopbal net miste.

Vlak voor rust kregen Micha Fokker en Theo Visser kansen. RKHVV probeerde ook voor het SDO doel te komen, maar kon de te hoge ballen gemakkelijk verdedigen.

Doelpunten
In de tweede helft geen ander beeld. Er waren heel veel kansen voor de Bussumers. Er had best een bal in het doel gemogen. In de 66e min kreeg SDO een strafschop. Rick van der Velden verzilverde zijn 18e doelpunt. SDO wisselde in deze fase drie keer. Een van de invallers Roy van Essen mocht in de 88 min de 2-0 laag inschieten.