BFC pakt slechts punt tegen JOS/Watergraafsmeer

BUSSUM - BFC moet vooralsnog afhaken als het gaat om het kampioenschap. De Bussumse zaterdagderdeklasser verspeelde afgelopen weekend dure punten tegen het lager geklasseerde JOS/Watergraafsmeer. Net als het eerste duel stapten de twee teams met 1-1 van het veld.

BFC kende de grootste problemen met JOS/Watergraafsmeer dat ver terugzakte, werkte vooral ballen weg en loerde op de counter. Voor BFC was het daardoor erg lastig om tot goede kansen te komen. Toch leek het voor rust wel een keer te lukken. BFC vond een gaatje, Tjerk Posthuma schoot raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. BFC bleef daarna aanvallen en dat leverde ook wel wat kansjes op, maar doelpunten bleven achterwege. Verreweg de grootste kans was voor Jostein Ohm, maar het lukte ook hem niet om raak te schieten.

Na rust bleef BFC doorjagen, maar het werd met regelmaat erg slordig. Dat was voor JOS/Watergraafsmeer het moment om toe te slaan. Een snelle counter leverde de Amsterdammers een voorsprong op. BFC moest daarna alles op alles zetten om nog een resultaat te kunnen boeken. De Bussumers trokken alle registers open en dat werd al snel beloond. Een goede aanval zorgde ervoor dat Maxim Andriessen Tjerk Posthuma kon bedienen, waarna de topscorer feilloos raak schoot. BFC probeerde daarna nog meer doelpunten te scoren. Vooral Tjerk Posthuma kreeg een levensgrote kans. De BFC-aanvaller leek onhoudbaar raak te schieten, maar zoals meerdere keren kon de keeper van JOS/Watergraafsmeer knap redden.

BFC staat na afgelopen weekend nog wel steeds tweede, maar de achterstand op koploper Waterwijk bedraagt nu zes punten.