BFC heeft aan één helft genoeg

BUSSUM - Zonder problemen hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend de vooraf als 'lastig' bestempelde tegenstander Nita aan de kant gezet. BFC was met 1-5 te sterk.

BFC zette na de aftrap al snel de toon en kwam op een voorsprong te staan door een doelpunt van topscorer Tjerk Posthuma, na een goede aanval langs Olivier Blaauw en Maurits Knoop. De tegenstander probeerde daarna de opgelopen schade snel te repareren, maar kreeg amper kansen. BFC zette voor rust goed door. Met doelpunten van Olivier Blaauw en Julian van der Lek, na een weergaloze solo, stond het voor rust al 0-3. De Bussumers hadden op een grotere voorsprong kunnen staan, maar de keeper van Nita bleek goud waard voor z'n ploeg. De sluitpost redde vaak. Toch was de afgetekende voorsprong van BFC al meer dan voldoende.

Na de thee was het duel al snel gespeeld toen Nita na een rode kaart met een ondertal moest spelen. Het leverde wel wat ophef op: na wat schermutselingen langs kant van het veld werd het duel zelfs even gestaakt. Het bracht BFC wat van de leg. Na de extra pauze kreeg BFC een paar grote kansen, maar deze werden vakkundig om zeep geholpen. Nita scoorde zelfs een tegendoelpunt. Daarna rechtte BFC de rug en kon het door nog twee treffers van Tjerk Posthuma weglopen.

BFC staat na afgelopen weekend stevig op een tweede plaats. Koploper Waterwijk heeft een voorsprong van vier punten.