BFC afgetroefd door buurman FC Hilversum

BUSSUM - De tegenstander was afgelopen weekend een maatje te groot voor de voetballers van BFC. De Bussumse zaterdagderdeklasser kon geen potten breken tegen het ervaren FC Hilversum en werd, na een goede reeks duels de laatste weken, ogenschijnlijk simpel aan de kant gezet: 1-4.

Dat BFC onder deed voor FC Hilversum kwam vooral doordat de tegenstander van de Bussumers een stuk slimmer en efficiënter speelde en daarnaast veel meer ervaren spelers had. BFC was wel aan de bal, maar kreeg sporadisch de kans om voor gevaar te zorgen. FC Hilversum wachtte BFC met geduld op en probeerde met lange ballen de voorhoede aan te sturen. En dat lukte goed. Na een kwartier kwam FC Hilversum op voorsprong en meteen daarna kreeg de ploeg een megakans om de voorsprong te verdubbelen.

BFC kon de rug nog rechten. Na hard werken kon BFC de schade repareren toen Davey de Maine een vrije trap van afstand feilloos tegen te touwen schoot. Het bleek echter geen opmaat voor meer. BFC bleef veel aan de bal maar moest de grootste kansen aan FC Hilversum laten dat voor rust op een 1-2 voorsprong kwam.

Na de rust probeerde BFC het wel, maar kreeg het al snel weer het deksel op de neus. FC Hilversum kon de voorsprong vergroten. BFC kreeg nog wel een paar goede kansen om wat terug te doen, maar als er al eens geen fouten werden gemaakt ontbrak het de Bussumers aan geluk. FC Hilversum kon met een vierde treffer de wedstrijd op slot gooien.