Ramazan Uysal laat zien dat de hekken stuk zijn. Het is een van de vele problemen waar de club mee kampt.
Ramazan Uysal laat zien dat de hekken stuk zijn. Het is een van de vele problemen waar de club mee kampt. Foto: Jessica de Jong

Allen Weerbaar is bang dat ze het einde van dit seizoen niet redden

Sport

BUSSUM -De oudste en kleinste voetbalclub van Bussum trekt aan de bel. Ze vragen de gemeente hun beloftes na te komen en de boel op te knappen. Allen Weerbaar heeft financiële steun nodig. "Anders ben ik bang dat we het einde van dit seizoen niet redden. We hebben geen reserves meer", vertelt de wanhopige voorzitter Mustafa Kocak. 

Secretaris Ramazan Uysal is de handige jongen van de club. Hij heeft net nog een raampje vervangen in de deur, repareert het hek, heeft de door de storm omgewaaide bomen opgeruimd en vorige week klom hij nog met gevaar voor eigen leven in een hele hoge lichtmast om de lampen te vervangen. "Ik moest wel, want de gemeente komt niet om onderhoud te verrichten. Maar de jongens konden niet trainen in het donker zonder licht."

Hoeveel uren en hoeveel geld de eigen leden al in de club hebben gestoken, zullen we maar even in het midden laten. Feit is wel dat het niet genoeg is. Alle dubbeltjes moeten drie keer worden omgedraaid om in ieder geval de KNVB en de gasrekening te kunnen betalen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant