BFC dendert maar door

BUSSUM - BFC dendert maar door aan kop van de derde klasse. De Bussumers pakten afgelopen weekend knap de tweede plaats door concurrent Altius met 5-1 aan de kant te zetten.

BFC speelde met een gehavende ploeg, maar daar was eenmaal op het veld amper wat te merken. De tegenstander werd meteen onder druk gezet. Altius was helemaal van te kaart en had geen antwoord op het Bussumse spel. BFC zette aan en kwam al vroeg op een voorsprong: een strafschop werd door aanvoerder Dico Knevel benut. BFC bleef daarna doorjagen en kwam voor de rust al op een 3-0 voorsprong te staan door treffers van Tjerk Posthuma en Olivier Blaauw.

Na de rust probeerde Altius wat terug te doen, maar BFC bleek daarvan niet onder de indruk. Hoewel het spel van de Bussumers wat minder was dan voor de rust kwam BFC geen moment in de problemen, op een door Altius benutte penalty na. BFC kon de zege zeker stellen door twee doelpunten van Dico Knevel en debutant Clarence Ansah.