Afbeelding

Roken straks verboden op sportpark Gooische

Sport

BUSSUM - Even een sigaretje op steken langs de kant van het hockeyveld van Gooische ? Dat mag vanaf komende maand niet meer. De Bussumse hockeyclub maakt het sportcomplex grotendeels rookvrij. 

De hockeyclub gaat voorkomen dat er gerookt wordt op de momenten dat er jeugd rondloopt op het sportpark. Dat betekent dat er op doordeweekse dagen tot acht uur 's avonds, op zaterdag de hele dag en op zondag tot twaalf uur niet gerookt mag worden op het hockeycomplex aan de Meerweg. De hockeyclub doet dat als proef. De proef wordt aan het eind van het seizoen geëvalueerd. 

Het rookvrij maken van het sportpark wordt gedaan om jeugd niet in aanraking te laten komen met de rookgewoonte, wat een gezond leefmilieu en een gezonde levensstijl ten goede moet komen voor de jeugd. Al met al moet dat steeds meer leiden tot een 'rookvrije generatie', waar landelijk aan gewerkt wordt. Steeds meer sportclubs komen met eenzelfde soort rookverbod. 

Helemaal rookvrij wordt het sportcomplex van Gooische niet meteen. Verstokte rokers kunnen wel een sigaretje opsteken op een daarvoor bestemde rookplek, uit het zicht. 

Uit de krant