Archieffoto: Johan van der Geest

SDO bekert verder na monsterzege tegen reserves Spakenburg

BUSSUM - Met een afgetekende zege tegen de reserves van Spakenburg heeft SDO woensdag de volgende ronde van de beker gehaald. De Bussumers waren met 1-10 een maatje te groot.

SDO startte slecht en stond al snel op achterstand nadat een hoekschop slecht werd weggewerkt. Daarna was het meteen wakker en sloeg het zelf toe. Een verkeerde terugspeelbal werd door doelman Robin van den Bor te laat onderschept. De keeper nam SDO-speler Kick van Aelst mee, waardoor SDO mocht aanleggen voor een strafschop. Van Aelst schoot zelf vanaf elf meter raak. Nog voor rust kon SDO verder weglopen. Voetballend kon het allemaal wel wat beter, maar SDO kreeg veel kansen. Doelpunten van Theo Visser, Kick van Aelst en Dailey Groenewegen stond het voor rust al 1-4.

De spelers van SDO kregen na de eerste helft een donderspeech van coach Ivar van Dinteren, die zich op de bank zat te ergeren aan het slechte en slordige spel. Het was ook de reden dat de coach een paar wissels doorvoerde.

Na rust rechtte SDO de rug en voetbalde het een stuk beter. Met doelpunten van Kenneth Dames, Kick van Aelst, Gerrit Snijders, Jasper Spanjerberg en Maikel van Latum werd Spakenburg aan de kant gezet.