Afbeelding
Foto: Almere City FC

Voetbaltalent FC Barcelona en Real Madrid via SDO naar Jupiler League

Sport

BUSSUM - Het is een niet alledaags verloop van een voetbalcarrière van een jong talent: van de jeugd van topclubs FC Barcelona, Real Madrid en Ajax naar SDO en vervolgens naar de Jupiler League. Het overkomt SDO-speler James Efmorfidis. De Griek tekende deze week een meerjarig contract bij Almere City FC. 

Dat James Efmorfidis de overstap mag maken naar de Almeerse profclub heeft de SDO'er te danken aan SDO-hoofdcoach Ivar van Dinteren. De Bussumer traint ook de beloften van Almere City FC. "Ik had Ivar aangesproken bij SDO en zei: 'Check me even, of ik nog een beetje kan voetballen. En als dat zo is, wil ik graag aansluiten bij Jong Almere.' Dat is gebeurd en het ging veel beter dan ik had verwacht", blikt Efmorfidis terug op de website van Almere City FC.

Jong, maar een lange loopbaan
Efmorfidis groeide op in Griekenland en speelde daar in de jeugd van Enosi Erythreas. Vijftien jaar geleden pikte Ajax hem op, waarna hij later de overstap maakte naar Real Madrid. Nog op z'n elfde keerde James terug naar het Griekse AEK Athena om een jaar later weer naar FC Barcelona te vertrekken. Ajax haalde hem zeven jaar geleden terug. Na vier jaar in de jeugdopleiding van de Amsterdammers en nog eens twee jaar bij Jong AZ vertrok hij weer naar het Griekse AE Larissa. Daarna streek hij opvallend genoeg neer bij SDO. 

Efmorfidis heeft zich ondertussen al aangesloten bij de a-selectie van Almere City FC. "'Ik ben er enorm blij mee. Natuurlijk zou het mooi zijn om minuten te krijgen in de Jupiler League. Net als iedere voetballer ga ik voor het beste. Daarom wil ik mezelf iedere training opnieuw bewijzen. Daarna is het aan de trainer om te beslissen of ik de kans krijg", zo zegt hij.

Uit de krant