Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

BFC verslaat streekgenoot na vroege voorsprong

Sport

BUSSUM - Een vroege voorsprong heeft BFC afgelopen weekend aan een belangrijke zege geholpen tegen concurrent Olympia '25. De Bussumers boekten een krappe 0-1 zege. 

BFC startte erg aanvallend en kreeg al vroeg een kans om op voorsprong te komen. De kans vanaf elf meter, genomen door aanvoerder Dico Knevel, werd door de keeper van Olympia '25 gekeerd. Een krappe twee minuten later maakte Knevel zijn misser van even daarvoor meer dan goed door met een technisch hoogstandje de verdediging van de Hilversummers te misleiden en met een geplaatst schot de keeper nu wel te passeren. 

Meer kansen voor BFC, maar keeper redt
Na de treffer moest Olympia '25 de achtervolging starten om de schade te repareren. Door wat geklungel van de Bussumse achterhoede kreeg de ploeg een paar kansjes, maar echt gevaar bleef achterwege. BFC zorgde eveneens voor gevaar, maar zag een paar goede kansen gered worden door de sterk spelende keeper van de tegenstander. 

Na de thee was de grootste kans voor topscorer Tjerk Posthuma, maar ook nu bleek de keeper van de tegenstander te sterk. Olympia '25 trok daarvoor en daarna volop ten aanval, maar kreeg geen echte kansen. De voorsprong van BFC bleef staan. 

Met de zege vindt BFC weer een beetje aansluiting met de top. 

Uit de krant