Afbeelding
Archieffoto: SV Spakenburg/Jan Erkelens

Bussumse voetbalcoach Jochem Twisker verlaat ASV De Dijk

Sport

BUSSUM - De Bussumse voetbalcoach Jochem Twisker kan op zoek naar een andere club: de oefenmeester heeft bekend gemaakt na twee jaar het Amsterdamse ASV De Dijk te verlaten. Twisker vertrekt komend voorjaar, na het lopende voetbaljaar. 

Ras-SDO'er Twisker was de afgelopen twee jaar erg succesvol aan het roer van de Amsterdamse topamateurs. Afgelopen jaar kroonde de Twisker zich met ASV De Dijk tot kampioen van de derde divisie om vervolgens te promoveren naar de tweede divisie, het hoogste amateurniveau van het land.

Momenteel presteert ASV De Dijk met een twaalfde plaats wat minder. Dat heeft wellicht te maken met de ontstane onrust in de top van de Amsterdamse club. Eerder deze maand besloot hoofdsponsor en geldschieter Heino Braspenning op na onvrede met het bestuur. Dat bestuur stapte gisteren ook volledig op. Toch stelt Twisker dat zijn vertrek niets te maken heeft met de onrust. "Die beslissing had ik al genomen. Als ik nog aan het twijfelen was over mijn toekomst dat was dit misschien wel het laatste zetje", zegt de Bussumer tegen Het Amsterdamsche Voetbal.

Snel een andere club?
Verwacht mag worden dat Jochem Twisker zelf snel weer aan een nieuwe club zal raken. De Bussumer heeft een bewezen staat van dienst. Voor de successen met ASV De Dijk werd Twisker met Spakenburg al eens algeheel amateurkampioen. 

Uit de krant