Jeroen Verhoeven was totaal acht jaar verbonden aan Ajax.
Jeroen Verhoeven was totaal acht jaar verbonden aan Ajax. Archieffoto: Ajax1.nl
Video

Droomduel voor Jeroen Verhoeven: voetballen tégen Ajax

Sport

BUSSUM - Wat er ook gebeurt, het wordt vanavond (woensdag) een voetbalavond om nooit te vergeten voor keeper Jeroen Verhoeven. De Bussumse doelman van de topamateurs van ASV De Dijk speelt vanavond voor de KNVB-beker tegen Ajax, z'n oude club. 

Naast dat Verhoeven speelt tegen de club waar het voor hem allemaal begon spelen ASV De Dijk en Ajax ook nog eens tegen elkaar op het veld van FC Volendam, de club waar de Bussumer het langst aan verbonden was. "Een droomaffiche", zo stelt Jeroen voor de camera's van Ajax TV. 

Het perfecte afscheidsduel
Jeroen Verhoeven heeft bekend gemaakt na het lopende voetbalseizoen te stoppen als voetballer. En dat maakt het duel van vanavond toch een beetje een soort afscheidswedstrijd. "Als je dit vooraf toch eens had kunnen bedenken, dat verzin je niet. Ik ga er van genieten."

ASV De Dijk en Ajax trappen vanavond af om half zeven. Jeroen Verhoeven is overigens niet de enige Bussumer die verbonden is aan de club uit Amsterdam Noord. Bussumer en ras-SDO'er Jochem Twisker staat als hoofdcoach voor de groep.

Uit de krant