Archieffoto: Bob Awick

Weer een zeperd voor BFC

BUSSUM - Weer een zeperd voor BFC. Nadat er een week geleden ook al werd verloren, leed BFC afgelopen zaterdag een volgende nederlaag. Wartburgia, nota bene de nummer laatst van het klassement, versloeg de Bussumse zaterdagderdeklasser met 1-3.

BFC startte nog sterk en probeerde al snel de aanval te zoeken en op voorsprong te komen. Er kwam een grote kans, maar BFC bleek veel problemen te hebben met scoren. Wartburgia voetbalde amper beter dan de Bussumers, maar bleek een stuk scherpen met het afronden van de kansen. Dat de Amsterdammer kansen kregen was vooral te danken aan vaak slecht en slordig spel van de achterhoede van BFC. Voor rust kwam Wartburgia al op een 1-3 voorsprong te staan. BFC kreeg, naast het doelpunt van Jostein Ohm, meer kansen om wat terug te doen maar had veel pech.

BFC probeerde na rust de opgelopen schade te herstellen. Er werd hard gewerkt, maar Wartburgia bleef ogenschijnlijk simpel overeind door vooral fysiek de betere te zijn. Echt grote kansen bleven achterwege. Als BFC al voor gevaar kon zorgen dat zat het, net als voor rust, vaak niet mee.