Leroy Oehlers (rechts) speelt pas enkele maanden voor USV Hercules.
Leroy Oehlers (rechts) speelt pas enkele maanden voor USV Hercules. Foto: Bob Awick

KNVB-beker: Bussumer Leroy Oehlers beleeft droomavond tegen FC Groningen

Sport

BUSSUM - Er werd dan wel verloren, maar voor voetballer Leroy Oehlers was het duel van z'n ploeg USV Hercules tegen het grote FC Groningen voor de KNVB-beker er één om niet snel meer te vergeten. De Bussumse voetballer speelde een sterk duel, scoorde tegen de eredivionist en werd vervolgens ook nog eens 'man of the match'. 

Leroy Oehlers kwam met USV Hercules (derde divisie) knap op voorsprong tegen FC Groningen en kon de eredivisionist voor rust met goed voetbal op een 1-1 stand houden. Na de rust bleven de Utrechters goed spelen, maar kon FC Groningen wel toeslaan en op voorsprong komen.

Bussumer maakte mooiste goal van de avond
Het moment van de avond moest toen nog komen. Leroy Oehlers speelde hoe dan ook al een goed duel, maar maakte vlak voor tijd ook nog eens het mooiste doelpunt van de avond. De mee opgekomen Bussumse back schoot een voorzet vanaf rechts snoeihard in de kruising. Een doelpunt waar zelfs de profs van FC Groningen niet aan konden tippen. 

Man of the match: kappersbon of dinerbon
De Bussumer werd na afloop benoemd tot 'man of the match'. "Ik krijg nu een kappersbon of een dinerbon, ofzoiets", lachte Oehlers na afloop voor de camera's van FOX Sports. De Bussumer sprak verder van een 'bijzondere avond'. "We begonnen met de gedachte dat we niets te verliezen hadden, en zij wel, we zien wel wat er uit komt. Toen kwamen we plots op voorsprong. Dan hoop je daarna dat je het een beetje dicht houdt, maar na rust hielden we het niet meer tegen."

Het bekerduel tussen USV Hercules en FC Groningen werd donderdag gespeeld op het veld van stadion De Galgenwaard, het stadion van FC Utrecht. Leroy Oehlers was als international van Aruba wel wat gewend, maar speelde net als veel van z'n teamgenoten voor het eerst voor zo'n groot publiek. 

Uit de krant