Hockeysters Gooische komen tekort tegen Zwolle

BUSSUM - Een nederlaag voor de hockeysters van Gooische afgelopen weekend: de Bussumse eersteklasser verloor van het sterke Zwolle, dat afgelopen jaar ook al en een plaaggeest bleek. Zwolle won met 2-1.

Het duel tussen de twee beste ploegen van een jaar geleden was spannend. Voor rust stond het 1-1 en na rust leek het erop dat de twee ploegen met shoot-outs moesten gaan bepalen wie de zege zou gaan pakken. Zwolle voorkwam dat. Een doelpunt op het allerlaatste moment zorgde ervoor dat Zwolle Gooische kon verslaan.

Hockeyers Gooische verslaan Phoenix
Na een valse start van het hockeyjaar hebben de hockeyers van Gooische hun eerste punten te pakken. De Bussumse overgangsklasser won afgelopen weekend met 0-2 van Phoenix.

Gooische en Phoenix moesten voor rust even op gang komen en kenden problemen met het creëren van goede kansen. Phoenix zorgde wel met enkele strafcorners voor gevaar, maar kon mede door goed keeperswerk van Pepijn Rehe geen doelpunt maken. Vlak voor rust kwam Gooische op voorsprong door een door Thiemo Zeeman benutte strafbal.

Meteen na rust was het weer raak. Na goede druk van Gooische werd een aanval door Pieter Mertens tot doelpunt gepromoveerd. Na de tweede Bussumse treffer drong Phoenix nog een paar keer aan, maar kon Gooische goed standhouden.