Bekernederlaag voor BFC na off-day

BUSSUM - Een slechte dag heeft er voor gezorgd dat BFC zaterdag haar tweede bekerduel heeft verloren. De Bussumers kwamen met 2-3 tekort tegen DOSC.

Vooraf werd er erg veel verwacht van BFC. De Bussumers wonnen een week geleden met gemak het eerder duel en boekten halverwege de week een knappe oefenzege tegen Roda '46. Vlak na de aftrap was echter al snel te merken dat BFC een off-day had. Op jacht naar een snelle voorsprong speelde BFC te gehaast en maakte het teveel fouten. De tegenstander kon daarom zonder problemen tegengas geven. DOSC won nagenoeg alle duels en kreeg de betere kansen. Doelpunten bleven voor rust achterwege.

Na de rust leek het toch allemaal goed te komen voor BFC. De Bussumers kwamen al snel op een voorsprong toen een voorzet op maat van Felix Mispelblom door Olivier Blaauw raak werd gekopt. Het doelpunt bleek echter opmaat voor meer. DOSC kwam sterk terug en creëerde veel kansen. Twee snelle doelpunten brachten de ploeg op voorsprong. BFC kwam nog terug toen een DOSC-speler de bal achter de verkeerde keeper werkte, maar op het allerlaatste moment verloren de Bussumers alsnog.

Na de nederlaag van afgelopen weekend wordt het nog onzeker of BFC de volgende bekerronde kan halen. BFC zal komende zaterdag hoe dan ook buurman NVC moeten verslaan om kans te houden.