Hockeysters Gooische doen goede zaken

BUSSUM - De hockeysters van Gooische hebben hun kansen op een kampioenschap afgelopen weekend een stuk vergroot. De Bussumse eersteklasser won zelf zonder al te veel problemen met 5-0 van Deventer en hoorde na afloop dat concurrent Zwolle had verloren. De hockeysters staan daardoor zes punten voor aan kop.

De Bussumse hockeysters waren vanaf de eerste seconde de betere ploeg. Gooische speelde de bal rond en de tegenstander moest veel meters maken om druk te kunnen zeten. De eerste echte aanval van Gooische leverde meteen een strafcorner op, maar een doelpunt bleef achterwege. Halverwege de eerste helft kwam Gooische alsnog op 1-0, een strafcorner leverde vervolgens ook nog de 2-0 op.

Na de rust kende Gooische geen grote problemen. De ploeg kon zonder problemen verder weglopen en trakteerde de toeschouwers nog op wat knappe goals.

Hockeyers houden het lang spannend
Een zwaarbevochten zege afgelopen weekend voor de hockeyers van Gooische. De Bussumse overgangsklasser kende veel problemen met het taaie HBS: 3-2.

Even leek het erop dat het een probleemloze zondag zou worden voor Gooische. De ploeg startte goed en stond met twee snelle veldgoals van Graeme Bruyn en Luc Smeets al snel op een 2-0 voorsprong. HBS kwam echter sterk terug. Nog voor rust werd het 2-1. Na rust zette HBS alles op alles en werd het ook nog 2-2.

De tweede tegentreffer was voor Gooische het moment om de druk nog eens op te voren. De ploeg kreeg al snel een paar goede kansen en na net wat meer dan een uur hockeyen was het raak: een strafcorner werd door Floris Bakker tot 3-2 gepromoveerd.