Minister Schippers zwaait Team NL uit.
Minister Schippers zwaait Team NL uit. Foto: Bart Weerdenburg

Louise en Rogier uitgezwaaid door minister Schippers

Sport

BUSSUM - Minister Edith Schippers heeft maandag Special Olympics Team NL uitgezwaaid. Onder hen de Bussumse skiërs Louise Dijkstra en Rogier Blaas van Skiclub De Wolfskamer in Huizen. De sporters vertrokken per bus richting de Special Olympics World Winter Games in Oostenrijk.

Na maandenlange voorbereidingen en trainingen zijn de 25 sporters met een verstandelijke beperking, waaronder Louise en Myrthe, klaar voor de Special Olympics World Winter Games 2017. 's Werelds grootste wintersportevenement in 2017.

Avontuur
"Jullie staat een groot avontuur te wachten en dat geldt niet alleen voor de sporters maar ook voor de ouders. Wees trots op jezelf en op elkaar. Dan ben je het sterkste team!", aldus minister Schippers. Via specialolympics.nl zijn de spelen te volgen.

De sporters gaan eerst een Host Town programma tegemoet in Fürstenveld, waar zij kunnen acclimatiseren, omgaan met het zelfstandig zijn zonder ouders en als team aan elkaar kunnen wennen. Morgen, 16 maart, vertrekt Team NL naar de accommodaties in Oostenrijk waar de sporters en coaches tijdens de World Winter Games verblijven.

Uit de krant