BFC vernedert SC Muiderberg met negenklapper

BUSSUM - Met speels gemak hebben de voetballers van BFC afgelopen weekend korte metten gemaakt met SC Muiderberg. De Bussumers veegden hun 'buurman' met 9-1 van de mat.

BFC was vanaf de aftrap de sterkste ploeg van de twee en kwam al meteen op een voorsprong. Na de eerste treffer volgde kans na kans. De tegenstander was weerloos en kreeg geen enkele kans om wat terug te doen. Het duel was voor rust al gespeeld: door maar liefst 4 doelpunten van BFC-aanvaller Tjerk Posthuma stond het na de eerste helft al 5-1. De andere Bussumse goal werd gemaakt door aanvoerder Dico Knevel. Het doelpunt was z'n honderdste voor de BFC-hoofdmacht.

Nog een hattrick van Posthuma
Na de rust zette BFC met gemak voort waar het voor rust mee begonnen was: doelpunten maken. Tjerk Posthuma speelde wederom een hoofdrol en leverde ook na rust een hattrick af. De negende Bussumse treffer was voor Len Koeman.

Na de zege van afgelopen weekend staat BFC nog steeds, met een voorsprong, op de tweede plaats van het klassement.