Vroege tegengoal nekt BFC tegen koploper

BUSSUM - Een vroege tegentreffer heeft de voetballers van BFC afgelopen weekend de kop gekost tegen koploper Pancratius. De Bussumse runner-up kon na de treffer geen ommekeer meer forceren en verloor met 1-0.

Vlak na de aftrap werd een foutje van BFC genadeloos afgestraft. BFC probeerde daarna de aanval te zoeken op jacht naar een tegentreffer, maar echt gevaar van de Bussumers bleef lang halverwege. Pas halverwege de eerste helft kreeg BFC een eerste goede kans, maar het ontbrak de ploeg aan geluk.

Na de rust kende BFC meer problemen. Van Bussums gevaar was nog amper sprake. De tegenstander probeerde BFC nog met een aantal scherpe counters te verschalken. BFC kon echter vertrouwen op de sterk spelende keeper Desmond Ording. De Bussumse doelman speelde een haast perfect duel en kon meermaals tegentreffers voorkomen.

BFC staat na afgelopen weekend nog wel steeds tweede, maar zag de achterstand op de koploper vanzelfsprekend toenemen.