Bussumse sport van het weekend

Bussumse hockeyers doen goede zaken

Met een afgetekende zege hebben de hockeyers van Gooische afgelopen weekend goede zaken gedaan. De Bussumse overgangsklasser was met 1-3 te sterk voor HBS. De hockeyers startten sterk en kwamen al snel terecht op voorsprong door een doelpunt van Filip Krikke. Het bleek echter geen opmaat voor meer: na de treffer zakten de Bussumers wat terug en kon de tegenstander scoren. De zege kwam er alsnog door twee treffers van Luc Smeets.

Hockeysters aan kop

Voor het eerst hebben de hockeysters van Gooische afgelopen weekend punten verspeeld. De Bussumers stapten tegen Deventer met 0-0 van het veld. Dat er geen zege geboekt werd, had echter geen slechte gevolgen voor de stand. Sterker nog: doordat alle concurrenten punten verspeelden staan de Bussumse hockeysters nu alleen aan kop.

Nederlaag voor Allen Weerbaar

Allen Weerbaar heeft afgelopen weekend dure punten verspeeld aan kop en moet de eerste plaats vanaf nu delen met twee andere ploegen. De Bussumse voetballers verloren met 2-3 van Taba, een week eerder werden er eveneens al punten verspeeld. Daardoor verdampte de voorsprong van de Bussumse koploper op de naaste belagers aan kop. Allen Weerbaar moest tot twee keer toe terugkomen van een achterstand, maar dat lukte geen derde keer.

Geen problemen voor DOC

Zonder problemen hebben de korfballers van DOC afgelopen weekend gewonnen van Fluks. De Bussumers waren met 20-10 te sterk. Het duurde even voordat DOC op gang kwam maar toen het eerste doelpunt eenmaal gemaakt was, kwam de ploeg echt los. Na de eerste helft was het al 12-4. Na de rust pakte de ploeg goed door en bleef de voorsprong met gemak staan.