Afbeelding

Licht kan eindelijk aan op kunstgrasveld SDO

Sport

BUSSUM - Het heeft lang geduurd, maar de grote masten met lampen langs het pas opgeleverde kunstgrasveld van SDO kunnen eindelijk aan.

De lampen staan naast het pas aangelegde kunstgrasveld van de club. Vanwege het gebrek aan lampen kon er alleen overdag op gevoetbald worden. Van de gemeente mochten er grote masten met duurzame led-lampen geplaatst worden. Het duurde vrij lang voordat de lampen geplaatst konden worden. Voordat er überhaupt gaten gegraven konden worden om de masten de plaatsen, moest de voetbalclub weken wachten tot alles geregeld was.

Extra kosten
Nu staan de lampen er, maar wordt het nog afwachten wanneer de lampen echt aan kunnen. Het meest recente geharrewar gaat over het aanleggen van de stroomkabel. Er werden plannen gemaakt om een stroomkabel te trekken vanaf de H.A. Lorentzweg naar het veld. Dit is verreweg het goedkoopst. De plannen bleken toch te moeten worden veranderd van netbeheerder Liander: de lampen mochten alleen aangesloten worden op het hoofdstroompunt van het clubgebouw. Het gevolg: veel meer werk door een veel langere kabel en bovenal nog eens 40.000 euro aan extra kosten. En of de club of de gemeente die gaan betalen is nog steeds onduidelijk.

Tijdelijke oplossing
De lampen gaan nu na lang wachten alsnog branden: SDO gaat de problemen, vooralsnog, zelf oplossen. Medewerkers van de voetbalclub hebben onlangs zelf een grote geul gegraven om een kabel te leggen tussen het eerste veld en het kunstgrasveld. "We kunnen dan schakelen tussen lampen aan op het eerste veld of lampen aan op het kunstgrasveld. Verre van zoals het hoort, maar we kunnen er even mee voort." Er wordt met de gemeente verder gezocht naar een definitieve oplossing.

Uit de krant